Îl ştiţi de la „Românii au talent”, unde a impresionat juriul cu „acrobaţiile” făcute cu aluatul de pizza. George Toader lucrează acum în Germania, nu ratează campionatele mondiale sau europene de pizzari şi s-ar întoarce oricând acasă dacă ar fi plătit corect pentru munca prestată.
Şi tu, şi fraţii tăi faceţi acelaşi lucru. E o tradiţie de familie?
Oarecum. Toţi trei fraţii suntem pizzari... O tradiţie de familie în această meserie găseşti numai în Italia deşi în ultimii ani a luat amploare şi în România. Eu am învăţat să fac pizza de la fratele meu Claudiu, iar celălalt frate, Florin, tot de la el.
De unde a venit pasiunea pentru acrobaţii cu aluatul?
Păi, făcând pizza, am văzut anumiţi pizzari mai pricepuţi care învârteau aluatul şi am zis “de ce nu?!”. Apoi am început să mă antrenez şi am devenit din ce în ce mai bun.
“Nu cred că este o meserie de showbiz”
Te-a ajutat participarea la “Românii au talent”?
Da. Cu like-uri pe Facebook! Nu am prea folosit acest atu pentru că în această meserie sunt mult mai importante campionatele mondiale şi europene. Nu cred că este o meserie de showbiz. Poate doar dacă în loc de “MasterChef “ se face “PizzaChef”...
Acum lucrezi în Germania. Te-ai întoarce în ţară?
Normal. Şi mâine m-aş întoarce în România dacă aş avea un loc de muncă sigur şi cât de cât bine plătit. Doar că nu sunt vremurile favorabile, toţi caută persoane care să muncească pe bani puţini şi nu merită.
Cum facem aluatul de pizza pufos şi cum îl facem pe cel crocant?
Păi, sunt foarte multe tipuri de aluat. Directe, indirecte şi multă chimie la mijloc, raport apă/făină, cantitatea de sare, tipul de făină... Mult prea multe detalii care duc la un anumit tip de aluat. Aluatul clasic îl poţi face şi crocant, şi pufos, dep