Preţul strugurilor se anunţă a fi la fel ca anul trecut, de la 1 leu/kg în sus Producţia este mai bună decat anul trecut, în zonele în care grindina nu a făcut ravagii. Podgorenii se aşteaptă ca procesatorii să ofere între 1 - 1,5 lei/kg. Grindina va creşte costurile de producţie la vin
Podgorenii care nu au fost loviţi de grindină au producţii de peste 7 tone de struguri la hectar. Strugurii de masă şi-au făcut apariţia la vanzare de ceva timp, la preţuri care pleacă de la 1,5 lei/kg. La strugurii de vin se preconizează că procesatorii vor oferi între 1 leu şi 1,5 lei/kg. Din nefericire, grindina a lovit cam peste tot în judeţ, ceea ce afectează calitatea strugurilor, scade preţul acestora şi creşte costurile de producţie a vinului. Deşi Vrancea este criticată pentru calitatea vinurilor, mari producători din alte judeţe cumpără struguri din podgoriile judeţului, dar spun apoi că vinul este produs din strugurii proprii.
Vrancea a făcut primii paşi în noul sezon de recoltare a strugurilor din cel mai mare bazin viticol al ţării, cu aproximativ 25.000 de hectare de viţă de vie. Producţia din acest an este mai mare la hectar decat anul trecut, însă la nivelul judeţului a fost diminuată drastic de grindină. Localităţi ca Boloteşti, Jariştea sau Ţifeşti au fost lovite de această calamitate, dar sunt multe alte zone în care strugurii au fost afectaţi în procente mai mici, de pană la 10%. Preţurile strugurilor de masă pleacă de la 1,5 lei în acest moment, iar pentru strugurii de vin se anticipează un preţ care să varieze între 1 leu şi 1,5 lei. În zonele Odobeşti şi Cîrligele unii procesatori au început deja să cumpere struguri, la 1 leu/kg, mulţumindu-se cu zahărul acumulat pană la această dată. “Concentraţia de zahăr este de la 160 la 200 grame. La Sauvignon Blanc era de 191 de grame în zona Odobeştiului atunci cand am măsurat. Preţurile pleacă de la 1