Doi tineri in jurul a 30 de ani si-au lansat propria afacere, in acelasi timp lucrand intr-o companie de consultanta din Big Four, adica in una dintre celebrele Deloitte, PwC, Ernst&Young, KPMG. Aflati in emisiunea Start-Up Wall-Street cat de mult se incurajeaza antreprenoriatul in multinationale, in special in cele care ofera servicii de consultanta.
Andrei Cretu (31 de ani) si Iulian Circiumaru (29 de ani) au lansat in toamna anului trecut Benefit Seven, un business care ofera companiilor carduri prin care angajatii au acces la o retea de 40 de sali de sport din Bucuresti. Practic, angajatii au acces pe baza cardului (denumit 7Card) la activitati precum aerobic, piscina, yoga, tenis, zumba, fitness, arte martiale, dansuri sau pilates. De asemenea, au reduceri la activitati precum spa, karting, cosmetica, paintball sau Fundatia Calea Victoriei.
“Si da si nu”. Astfel raspunde Iulian Circiumaru cand il intrebi daca in compania in care lucreaza este sustinut antreprenoriatul.
“Pe de o parte, te ajuta, pentru ca in consultanta capeti o viziune foarte larga asupra mediului de afaceri, iti ofera foarte multe idei. Pe langa oamenii pe care ii cunosti, iti ofera si o perspectiva destul de larga si solida incat sa iti poti dezvolta anumite idei. Este un punct bun de plecare. Dar, in acelasi timp apare si un cost de oportunitate. Ca sa incepi o afacere, de obicei trebuie sa renunti la job, ceea ce este destul de greu. Pentru ca majoritatea celor care lucreaza in consultanta vor sa isi dezvolte o cariera in domeniu. Pe de alta parte, trebuie sa renunti la un venit destul de solid pentru a incepe o activitate cu un grad mare de risc”, enunta Circiumaru.
Cei doi antreprenori detin in procente egale Benefit Seven si sunt in continuare colegi, ei lucrand intr-o companie de consultanta din Big Four (Deloitte, PwC, Ernst & Young, KPMG).
“In gen