Fermieri germani vor să se îmbogăţească de pe urma vitelor din rasa Wagyu, care o lungă perioadă de timp nu putea fi găsită decât în Japonia, carnea provenită de la aceste bovine fiind recunoscută drept cea mai fină şi cea mai scumpă din lume, informează Der Spiegel.
Kilogramul de carne de vită Wagyu este vândut cu până la 600 de euro, o întreagă carcasă putând fi comercializată cu suma de 20.000 de euro.
În timpul vieţii, o astfel de vită poate să producă până la 30 de embrioni care sunt inseminaţi fie pe cale naturală, fie pe cale artificială şi sunt îngheţaţi de către fermieri la o temperatură de -196 de grade Celsius pentru a fi comercializaţi ulterior cu suma de 1.000 de euro bucata.
FOTO: Wikimedia Commons
Embrionii inseminaţi sunt vânduţi către un grup restrâns, format din 35 de fermieri, care are ca obiectiv crearea propriei populaţii de vite Wagyu în Germania.
Vite Wagyu sunt crescute la ora actuală în acest stat, spre exemplu, în apropierea oraşului Kiel. În ferma de amplasată aici, cele 80 de bovine trăiesc în grajduri bine luminate, sunt hrănite cu paie umezite în bere, ascultă muzică de Simon&Garfunkel şi dispun pe marginea pereţilor de perii rotative pentru masaj.
În total, în Germania există în prezent 15 tauri Wagyu şi peste 300 de vaci. În Japonia, statul de unde provine rasa, există circa 750.000 de vite Wagyu considerate comoară naţională. Pentru locuitorii acestei ţări este ilegal să exporte astfel de bovine.
Fii la curent cu ştirile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.
Fermieri germani vor să se îmbogăţească de pe urma vitelor din rasa Wagyu, care o lungă perioadă de timp nu putea fi găsită decât în Japonia, carnea provenită de la aceste bovine fiind recunoscută drept cea mai fină şi cea mai scumpă din lume, informează Der Spiegel.
Kilogramu