În şedinţa Directoratului CE Oltenia de la sfârşitul săptămânii trecute, organigrama propusă de directorul sucursalei companiei de la Turceni, Corneliu Diţescu, a suferit modificări substanţiale. Şi asta pentru că propunerile începeau bine, dar se terminau prost: „Se desfiinţează departamentul …. şi se înfiinţează biroul…”. Cu alte cuvinte, Corneliu Diţescu, în multe dintre propunerile sale organizatorice, îi transforma pe şefii mai mari în şefi mai mici, cu o corecţie salarială aproape insesizabilă. Fiindcă lucrurile nu erau deloc simplificate în organigrama lui Diţescu, Directoratul CEO a respins punctele „nevralgice”.
Mai exact, modul în care directorul SE Turceni înţelegea să simplice actul de conducere nu a corespuns cerinţelor din Directorat, fiind vorba despre 10-12 posturi ce ar fi urmat să facă un salt din producţie fix în aparatul TESA al sucursalei.
„Băieţii” rămân la producţie
Propunerea lui Corneliu Diţescu nu a avut succes decât în parte, în sensul că posturile create artificial au fost scoase din organigramă, lucru aprobat de mai-marii CEO. Pe de altă parte, au fost respinse multe din încercările şefului SE Turceni de a ridica o parte dintre salariaţi la alt nivel. Este vorba despre vreo 12 ingineri de la IT care ar fi urmat, aşa cum propunea directorul Diţescu, să formeze un serviciu în subordinea directorului tehnic, adică în aparatul TESA. Asta ar fi însemnat inclusiv salarii mai mari şi mai multe beneficii pentru „băieţii” în cauză. Propunerea a picat din start, aceştia urmând să lucreze într-un „atelier IT” aflat în subordinea directorului de Producţie.
Post creat la comandă, scos din organigramă
În noua organigramă, la SE Turceni nu mai figurează postul de director de resurse energetice, fostul lider de sindicat Florin Trofin rămânând astfel fără funcţia de director. Postul său a fost creat artificial, lu