Periculosul insecticid DDT, interzis la noi din anii ’80, va mai fi prezent în alimentele produse în România timp de cel puţin 100 de ani, având o perioadă extrem de lungă de biodegradare. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune că otrava se acumulează în grăsimi, iar o slăbire rapidă poate provoca moartea.
Efectele celebrului insecticid DDT, folosit pe scară largă până în anii ’80 în România, se vor resimţi cel puţin 100 de ani de acum încolo. “DDT are o perioadă foarte lungă de biodegradare, circa 140 de ani. În SUA a fost interzis din anii ’70, la noi s-a stopat utilizarea lui 10 ani mai târziu. DDT-ul se folosea ca insecticid la orice, şi în casă, şi în coteţe, la culturi, în păduri, era o descoperire nouă pentru care s-a luat şi Premiul Nobel. A ajuns să polueze mediul înconjurător într-un mod masiv, de care nu vom scăpa nici peste 100 de ani. În România mai sunt şi acum pe undeva, uitate de Dumnezeu, depozite cu DDT, de unde o anumită etnie, dar şi alţii îl mai scot şi îl vând pe sub mână”, ne-a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Otrava se acumulează în grăsimi
Profesorul Mencinicopschi ne spune că DDT-ul nu poate fi eliminat din corp şi că se acumulează în grăsimile organismului. “De aceea nu este bine să slăbim rapid, pentru că se topeşte grăsimea din corp, iar DDT-ul, metalele grele, dioxinele sunt puse în libertate în sânge şi poţi să mori. Aşa s-a şi descoperit efectul DDT-ului, acum vreo 60 de ani, când consecutiv, după trei ierni foarte grele în SUA, nemaiavând cu ce se hrăni, s-a înregistrat moartea a sute de mii de păsări din pădure. La necropsie s-a văzut că în corpul lor se acumulase foarte mult DDT, intoxicându-le. Acelaşi lucru se întâmplă şi la om”, a mai afirmat profesorul.
Obezitate şi cancere genitale
Cele mai cumplite efecte ale DDT-ului sunt cancerele d