Am reuşit să consumăm deja toate resursele pentru 2013, iar pământul se află într-o continuă degradare, rezervele de peşte au fost epuizate
Pădurile dispar văzând cu ochii şi dioxidul de carbon nu mai are cum să fie absorbit
Avem acum nevoie de echivalentul a o planetă şi jumătate pentru a ne susţine şi până la jumătatea secolului s-ar putea să avem nevoie chiar de două
Fiecare "doză" zilnică din toate acestea este calculată prin compararea cererii oamenilor pentru resursele globale (amprenta noastră ecologică) cu puterea planetei de a îşi reface stocurile şi de a absorbi toate reziduurile toxice pe care noi le producem. Anul acesta, în mai puţin de nouă luni, am terminat deja tot ceea ce Pământul ar fi putut genera într-un an, pentru că în fiecare zi am reuşit să depăşim cu câte puţin "doza" recomandată.
Potrivit The Global Footprint Network, în 1961 omenirea consuma numai două treimi din resursele naturale disponibile, dar în doar 9 ani, până în anul 1970, creşterea emisiilor de carbon şi consumul au dat peste cap toate calculele realizate până atunci.
Consumăm mai mult decât produce planeta
Avem acum nevoie de echivalentul a o planetă şi jumătate pentru a ne susţine şi până la jumătatea secolului s-ar putea să avem nevoie chiar de două, ne avertizează ecologiştii.
China lasă cea mai mare amprentă ecologică, din cauza poluării masive din zonă, însă alte ţări stau foarte rău la capitolul consum pe cap de locuitor. De exemplu, dacă toţi am trăi ca populaţia din SUA, am avea nevoie de patru planete pentru a face faţă cererii, se arată în raport.
Patru cincimi din populaţia lumii trăieşte în ţări care consumă mai mult decât pot produce. De exemplu, Marea Britanie ar trebui să fie de 3,5 ori mai mare ca să îndeplinească nevoile de consum ale cetăţenilor săi.
Deficitele ecologice şi financiare sufocă