Dacia a anuntat ca va prezenta in septembrie la Frankfurt versiunea facelift a SUV-ului Duster, model lansat in 2010, aflat la prima generatie, cu noi optionale si un design mai atractiv. Dupa 650 de km cu Dacia Duster am gasit cateva lucruri care ar trebui imbunatatite si sa speram ca inginerii le-au avut in vedere pentru versiunea restilizata.
1. Sistemul de franare
Facelift-ul Dacia Duster ar trebui sa primeasca macar optional un sistem de franare cu discuri pe puntea spate. In prezent, cel mai scump model Duster care costa 17.850 de euro cu TVA vine cu tamburi pe spate, astfel ca la o franare mai apasata masina se lasa mult de fata, franele spate aproape ca nu exista.
Jurnalistii francezi de la L'Automobile Magazine au atras atentia in 2010 ca Duster depaseste distanta normala de franare.
2. Aerodinamica
SUV-ul Duster este o masina excelenta la viteze mici, in oras sau in off-road, insa pe autostrada de la 100 de km/h zgomotul in interior se intensifica, iar de la vant simti in volan cum masina inainteaza mai greu si este deviata usor de la traiectorie.
Faptul ca Duster nu are coeficient aerodinamic bun se vede pe computerul de bord, motorul diesel de 1,5 litri 110 CP, care are un consum foarte bun in oras de 6,5 l/100km, arata pe autostrada 6,2 l/100km la o viteza de 100 km/h (2.300 ture) si 9l/100km la o viteza de 130 km/h (3.000 ture).
Duster-ul diesel de 110 CP consuma foarte putin la 60 km/h in localitate, doar 3,6l/100km.
3. Stabilitatea
La 100 km/h ocolirea unei gropi sau parasirea benzii de rulare pentru o depasire ii da lui Duster un balans nemaiintalnit la alte masini. Nu inseamna ca masina e de necontrolat, doar ca se inclina mai mult decat alte SUV-uri non-premium.
4. Interiorul
Duster are bordul imprumutat de la modelul Logan lansat in anul 2004, sunt aproape zece ani de atunci, deci