Sindicalistul Gheorghe Etăgan cere contracte de la Complexul Energetic Oltenia pentru salvarea locurilor de muncă de la firma sindicală Olservmin. În acelaşi timp, şeful judeţului, Ion Călinoiu, acuză sindicatele că au concediat sute de muncitori, deşi rolul lor este de a le proteja joburile.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Olservmin, Gheorghe Etăgan, solicită sprijin conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru încheierea de noi contracte pentru salvarea locurilor de muncă a celor 310 disponibilizaţi. După ce Ministerul de Finanţe s-a opus angajării concediaţilor la Minprest Rovinari, Gheorghe Etăgan bate la uşa administraţiei şi solicită încheierea de noi contracte cu CEO. Sindicalistul afirmă că, aflată în prezent în reorganizare, Olservmin poate fi salvată de Complex dacă există interes şi din partea Consiliului Judeţean Gorj. „Olservmin nu este o firmă în faliment, este o firmă în reorganizare care în ultimii trei ani a avut profit. În prima parte a anului a avut 80 de mii de lei profit. Dar, neavând contracte de prestări servicii începând cu 1 august am fost nevoiţi să intrăm în procedura de reorganizare judiciară şi în condiţiile în care nu vom finaliza un program de reorganizare, adică să avem contracte pentru viitor, vom lichida această firmă. Oricum, şansele după părerea mea depind în primul rând de hotărârea politicului din judeţul Gorj şi de asemenea de hotărârea Directoratului CEO şi de administraţia judeţeană”, a spus Gheorghe Etăgan.
De vină sunt sindicatele
Deşi susţine că administraţiei judeţene îi pasă de locurile de muncă ale gorjenilor, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, îi răspunde lui Gheorghe Etăgan că disponibilizările de la Olservmin nu au legătură cu încheierea de contracte cu Complexul Energetic Oltenia, ci, mai degrabă, este vorba despre un management defectuos al sindicatelor. „