Alina Boancă, 29 de ani, o antreprenoare din Cluj, care are o experienţă de şase ani în servicii de curierat, s-a hotărât anul trecut să îşi deschidă propria firmă în domeniu după ce a studiat potenţialul acestei pieţe.
A pus la bătaie câteva zeci de mii de euro, bani care au provenit din economii personale şi dintr-un credit bancar, a achiziţionat trei maşini de transport şi a angajat patru oameni.
„La început am reuşit să ne promovăm prin internet, prin prieteni, ni s-a dus vestea din vorbă în vorbă“, povesteşte antreprenoarea. Anul trecut, firma Shara & Emil SRL-D a înregistrat o cifră de afaceri de 72.000 de lei (16.000 de euro), în condiţiile în care firma a fost înfiinţată la jumătatea lunii martie. Antreprenoarea a reuşit să semneze un contract şi cu compania de curierat express DHL, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a curieratului, pentru care a realizat pentru o perioadă livrări. Chiar şi aşa, Alina Boancă a hotărât să-şi reorganizeze afacerea şi să se îndrepte către livrarea internaţională. Şi-a oprit momentan activitatea pentru a crea un plan prin care îşi poate extinde businessul şi pentru a studia mai bine piaţa.
„O dată fixă pentru când vom face prima livrare internaţională încă nu avem, însă va fi cel mai târziu la începutul anului viitor“, precizează ea. Pentru a-şi mări afacerea, tânăra spune că ar mai avea nevoie de o maşină pentru transport şi de o investiţie de peste 20.000 de euro, o parte din bani intenţionând să-i obţină din finanţarea nerambursabilă de până la 10.000 de euro pe care statul îi oferă tinerilor sub 35 de ani pentru a-şi dezvolta un business.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al