Un pate de ficat delicios, o reţetă excelentă a unui preparat sănătos – mai ales că în curând ne vom gândi la o gamă cât mai variată de gustări pentru copiii care vor începe şcoala.
Ingrediente
250 gr ficat de pui sau de vită
150 gr de ciuperci (conservă)
o ceapă mică sau jumătate de ceapă mare (aproximativ 50 g)
80 g unt
70 g ardei copt (din conserva în oţet)
50 g măsline fără sâmburi (trei linguri de măsline rondele)
Sare şi piper
Mod de preparare:
Ficatul se taie bucăţele, ceapa şi ciupercile în bucăţi ceva mai mari, ardeii cubuleţe iar măslinele rondele.
Într-o crăticioară pui la topit aproximativ 30 g de unt şi în el căleşti ceapa, ciupercile şi ficatul câteva minute. Apoi adaugi jumătate de pahar de apă şi laşi să fiarbă acoperit, amestecând din când în când ca să nu se lipească, până ce se evaporă apă.
Se lasă la răcit, adaugi apoi măslinele, gogoşarii, sarea, piperul, restul de unt frecat şi mixezi totul cu ajutorul unui blender.
Se serveşte la micul dejun sau ca aperitiv, cu ardei copţi, ornat cu măsline. Se poate păstra la frigider maxim 3 zile.
Un pate de ficat delicios, o reţetă excelentă a unui preparat sănătos – mai ales că în curând ne vom gândi la o gamă cât mai variată de gustări pentru copiii care vor începe şcoala.
Ingrediente
250 gr ficat de pui sau de vită
150 gr de ciuperci (conservă)
o ceapă mică sau jumătate de ceapă mare (aproximativ 50 g)
80 g unt
70 g ardei copt (din conserva în oţet)
50 g măsline fără sâmburi (trei linguri de măsline rondele)
Sare şi piper
Mod de preparare:
Ficatul se taie bucăţele, ceapa şi ciupercile în bucăţi ceva mai mari, ardeii cubuleţe iar măslinele rondele.
Într-o crăticioară pui la topit aproximativ 30 g de unt şi în el căleşti ceapa, ciupercile şi ficatul câteva minute. Apoi adaugi jum