Săpăturile pentru lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare care au loc în prezent în municipiul Focşani, pe Bulevardul Unirii, nasc multe nemulţumiri. Ieri, preotul Costică Popa de la Capelă - Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - era nemulţumit de faptul că săpăturile care se fac pe trotuarul din faţa lăcaşului de cult pot afecta structura bisericii, care este declarată monument istoric. Pentru a nu dărâma gardul metalic care împrejmuieşte biserica, constructorul a ajuns la soluţia de a muta stâlpul de electricitate, care în prezent este la marginea carosabilului, aproape de gardul bisericii. ”Se intra foarte mult acolo (în curtea bisericii, n. r.), eu am vrut să nu se mai dărâme gardul, a costat 300 de milioane de lei vechi. Acum suntem nevoiţi să mutăm stâlpul ăsta de electricitate acolo şi este foarte aproape de biserică, care este monument istoric. Dacă se întâmplă ceva cine răspunde?”, a spus preotul Costică Popa.
Primarul Decebal Bacinschi, aflat la faţa locului, a spus că în jurul datei de 15-20 septembrie vor fi gata lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare, cele privitoare la înlocuirea conductelor termice, care au loc în prezent pe Bulevardul Unirii. ”Este foarte greu să lucrezi cu 30.000-40.000 de beneficiari, sunt şi nemulţumiţi. În jurul datei de 15-20 septembrie vom încheia lucrările. La 1 octombrie trebuie să avem pregătit tot sistemul de încălzire, ca să dăm drumul la căldură”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi.
Cât priveşte situaţia de la Capelă, edilul a spus că aceasta este soluţia găsită de proiectant, de comun acord şi cu preotul, care va fi pusă în aplicare. Bacinschi recunoaşte, în glumă, că şirul reclamaţiilor este lung. ”M-au mai reclamat în Sud că la una am luat bătătoarele de covoare, la una i-am luat cuşca de găini, la una cuşca de câini, la una i-am stricat t