Până la jumătatea acestui an, Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului a efectuat un număr de 200 deplasări pe raza judeţului Dâmboviţa, ca urmare a sesizărilor scrise sau telefonice referitoare la situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.
“În urma a 37 deplasări au fost preluaţi, în regim de urgenţă, un număr de 45 copii (24 băieţi şi 21 fete), care au fost plasaţi după cum urmează: 16 copii la asistenţi maternali profesionişti, 19 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat Târgovişte, 6 copii la rude sau la alte familii şi 4 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap Găeşti.
Cei 45 copii au fost preluaţi pe baza Dispoziţiilor Directorului General al D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa.
În urma a două deplasări, s-a propus instanţei judecătoreşti emiterea unei ordonanţe preşedinţiale de preluare în regim de urgenţă a 8 copii.
În urma a 163 deplasări, nu a fost nevoie de stabilirea unei măsuri de protecţie specială pentru copii. Cazurile au fost remise pentru monitorizare, Autorităţii Publice Locale de domiciliu, sau pentru consiliere, Centrului de prevenire a abuzului, neglijării şi exploatării din cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa.
De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, ca urmare a sesizărilor scrise din partea Spitalelor Târgovişte şi Pucioasa, au fost preluaţi în regim de urgenţă un număr de 18 copii (8 băieţi şi 10 fete), părăsiţi în maternitate, pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă. De la începutul anului 2013 s-au întocmit adrese către Primăriile din judeţul Dâmboviţa, pentru 81 mame minore, în vederea monitorizării situaţiei cuplului mamă-copil,” a precizat ing. Cristiana Bucur, director DGASPC Dâmboviţa. Până la jumătatea acestui an, Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, explo