Plata cumpărăturilor cu cardul de credit are o pondere de 87% în totalul tranzacţiilor, în creştere de la 29% în 2007, iar pentru cardurile de debit cota a crescut de la 12% la 38%, cei mai mulţi clienţi BCR care efectuează tranzacţii non-cash fiind din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Braşov.
"Cei mai activi clienţi din punct de vedere al numărului de tranzacţii non-cash sunt în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Braşov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi. Pe ultimele locuri în acest clasament se situează: Bistriţa, Neamţ şi Călăraşi", se arată într-un comunicat al Băncii Comerciale Române.
Clienţii utilizează plaţile la POS, prin internet banking, debit direct, ordine de plată prestabilite în baza unui contract, precum şi plăţile la bancomate.
Cele mai multe convenţii de direct debit, prin care banca este împuternicită să efectueze automat plăţile lunare, au fost încheiate de clienţii din Bucureşti, Constanţa şi judeţul Argeş. Totodată, cele mai multe convenţii de plată facturi de la ATM au fost înregistrate în Bucureşti şi judeţele Sibiu şi Brasov.
BCR, cea mai mare bancă din sistem după active, are o reţea de peste 2.200 de bancomate şi 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi. Plata cumpărăturilor cu cardul de credit are o pondere de 87% în totalul tranzacţiilor, în creştere de la 29% în 2007, iar pentru cardurile de debit cota a crescut de la 12% la 38%, cei mai mulţi clienţi BCR care efectuează tranzacţii non-cash fiind din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Braşov.
"Cei mai activi clienţi din punct de vedere al numărului de tranzacţii non-cash sunt în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Braşov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi. Pe ultimele locuri în ace