Terapia cu nămol este folosită de oameni pentru a trata bolile din cele mai grave. Nămolul este deosebit de bună pentru tratarea bolilor de piele. Lutul umed absoarbe toxinele din piele. Argila este apoi aruncată după uscare.
Împachetările cu nămol cresc frumuseţea pielii. Ele cresc circulaţia sângelui, energizează ţesutul pielii, îmbunătesc aspectul tenului şi sterg petele de pe piele.
Unele boli care se amelioreaza cu împachetările cu nămol sunt gripa, pojar, umflături şi probleme ale urechii, ochilor, reumatism, probleme de stomac, probleme renale, insuficienţa hepatica, difterie, tulburari sexuale, dureri de cap, dureri de dinţi şi alte dureri.
Ajută la alergie, psoriazis şi multe alte boli de piele, chiar lepră. Acesta reduce iritaţia ochilor, prin urmare, e util în caz de conjunctivită, mâncărimi ale ochilor, afecţiuni alergice.
Cum se aplică
Împachetări cu nămol: namolul este amestecat cu apă caldă, astfel încât să devină o pastă moale. Se lasă să se răcească, iar apoi e răspândit pe o bandă de pânză. Dimensiunea pânzei depinde pe care parte a corpului urmează să fie aplicat. Pânza acoperită cu namol este plasată pe partea corpului care urmează să fie tratată. Acesta este apoi acoperit cu un material protector, ca flănel. Împachetările cu nămol se îndepărtează după 10 până la 30 minute.
Băi de nămol: baia de nămol acoperă întregul corp. Argila este amestecată cu apa, astfel încât se formează o pastă netedă. Argila se intinde pe o pânză uriaşă. Pânza este apoi înfăşurata în jurul corpului.
Măștile cu namol: Acest tip de tratament ajută în tratarea peteler de pe piele, ca parte a tratamentului anti-îmbătrânire. Măştile cu namol sunt ieftine şi sunt uşor disponibile la orice magazin de frumuseţe. ATENŢE: Măştile cu namol conţin coloranţi ţi parfumuri, care pot provoca reacţii alergice la persoane