Costică Ştefănescu, fostul căpitan al echipei naţionale şi al Craiovei Maxima, a fost înmormântat cu onoruri militare şi condus pe ultimul drum de 1.500 de admiratori. Sursa: Mediafax
Craiova, un oraş dominat de indiferenţă şi de conflicte de tot felul, s-a îmbrăcat sîmbătă în doliu. Cîteva sute de oameni au asistat la ceremonia funerară de la Biserica Hârşu şi alţi aproximativ 1.000 l-au acondus apoi pe ultimul drum pe Costică Ştefănescu cel care a fost căpitanul Universităţii şi al echipei naţionale.
Istoria glorioasă a Craiovei fotbalistice s-a reunit la căpătâiul lui Ştefănescu. Aproape toţi componenţii marii echipe a anilor 80, singurii absenţi fiind Zoli Crişan, urcat la Cer acum un deceniu, şi Ilie Balaci, azi antrenor în ţările arabe. De la Bucureşti au venit însă Grigore Ciupitu, omul care l-a înlocuit pe căpitan, suspendat, în marele meci Benfica – U Craiova 0-0, la Lisabona, turul semifinalei Cupei UEFA, şi Mitică Marcu, extrema fabuloasă de la primul titlu de campioană, în 1974.
Sicriul înveşmântat în alb şi albastru
Au fost momente tulburătoare când foştii uriaşi fotbalişti s-au încolonat să-şi ia ultimul adio de la Costică Ştefănescu. Din sicriul înfăşurat în eşarfe "alb-albastre" şi în care erau aşezate tricourile Universităţii şi al echipei naţionale, căpitanul nu le-a mai putut răspunde. Fanii de toate vârstele ai Craiovei i-au spus lui Costică să vegheze destinele alb-albastre de acolo, de Sus, din lumea mai bună pe care Aurel Ţicleanu a amintit-o în tulburătorul mesaj funerar pe care l-a rostit la catafalc.
Slujbă ţinută în aer liber
Costică Ştefănescu a murit marţea trecută, la Spitalul Militar după o luptă grea cu un cancer pulmonar. Avea 62 de ani. Familia a încercat să nu îmbrăţişeze varianta potrivit căreia Ştefănescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al spitalului. Cum acest lucru n-a putut fi probabil