Cătălina Ştefănescu-Cuntze, profesor asociat şi decan al facultăţii din cadrul „European School of Management and Technology” (ESMT) din Berlin, a fost numită recent şefă de catedră pentru cursurile organizate în colaborare cu Deutsche Post DHL, una dintre cele mai importante companii din Germania. Absolventă de studii post universitare din SUA şi profesoară la Londra şi Berlin, românca a devenit weekend-ul acesta protagonista rubricii “Ten Questions” din Financial Times.
Interviul realizat de jurnaliştii britanici se concentrează pe activitatea profesoarei Cătălina Ştefănescu-Cuntze de la ESMT.
Ştefănescu-Cuntze a crescut în România şi a urmat un master şi un doctorat în operaţiuni de cercetare la Universitatea Cornell din SUA. Ea a venit la ESMT în 2009, după ce anterior a predat la London Business School, unde a fost profesor asistent al catedrei de ştiinţe decizionale.
Românca este pasionată de artă, istorie, muzică şi de călătorii, ea stabilindu-se în şapte ţări până în prezent.
Prezentăm mai jos interviul integral publicat de Financial Times weekend-ul acesta
1. Ce vă place cel mai mult la ceea ce faceţi?
Am început să predau statistică, o materie care poate nu este percepută ca fiiind atât de fascinantă, dar este un domeniu care îmi place, iar la sfârşitul cursurilor studenţii sunt în general încântaţi sau cel puţin se simt mult mai familiarizaţi cu subiectul. Mă motivează foarte mult citirea feedback-urilor primite de la studenţi după curs.
2. Cum arată o zi normală la muncă?
Nu există o zi normală la muncă. Job-ul meu presupune cercetare, învăţare, administrare şi servicii pentru comunitatea academică. Aş putea începe ziua cu un proiect de cercetare (încercând să construiesc o demonstraţie matematică, să scriu un cod pe