Subvenţiile pentru stimularea forţei de muncă se acordă în urma încheierii unor convenţii, de către angajatorii interesaţi, cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa.
Sumele sunt cuprinse între 500 şi 750 de lei pe lună, timp de un an, şi sunt acordate celor care angajează persoane din două grupuri greu încadra-bile pe piaţa muncii, respec-tivepersoanele de peste 45 de ani, persoanele care mai au trei ani până la pensie, persoanele cu dizabilităţi, pe de o parte, şi absolvenţi înregistraţi în baza de date a agenţiei, pe de altă parte.
Pentru judeţul Dâmboviţa, convenţiile încheiate până acum se împart în felul următor: 96 pentru prima categorie şi 31 pentru a doua.
“Angajatorii beneficiază şi de alte facilităţi”, ne-a declarat Daniela Stanca, purtător de cuvânt al AJOFM Dâmboviţa. “Sunt scutiţi pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele al căror loc este subvenţionat. Au însă şi o serie de obligaţii pe care trebuie să le respecte. Persoanele din prima categorie să fie ţinute în activitate doi ani de zile, iar absolvenţii – trei ani. Altfel, angajatorii vor fi obligaţi să returneze sumele acordate ca subvenţii. Dacă însă angajatul este cel care demisionează sau i-a fost încheiat contractul de muncă pentru că a adus prejudicii firmei, angajatorul nu mai are nicio obligaţie”, a mai precizat Daniela Stanca.
Aceste stimulări, să le spunem aşa, nu au rămas fără ecou în rândul angajatorilor, deoarece 127 dintre aceştia au dat o şansă şomerilor din categoriile amintite. Subvenţiile pentru stimularea forţei de muncă se acordă în urma încheierii unor convenţii, de către angajatorii interesaţi, cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa.
Sumele sunt cuprinse între 500 şi 750 de lei pe lună, timp de un an, şi sunt acordate celor care angajează perso