Cu siguranţă te-ai întrebat de multe ori cum reuşesc franţuzoaicele să aibă o siluetă de invidiat. Mai mult, cum este posibil ca aceste femei să mănânce de patru ori mai mult unt şi de trei ori mai multe grăsimi decât americancele şi cu toatea acestea să aibă o siluetă perfectă
Bucătăria franţuzească este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta franţuzească pare a nu o fi o dietă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un stil de viaţă sănătos. Surprinzător este faptul că franţuzoiacele iau de regulă cina destul de târziu şi consumă aproape zilnic câte un pahar cu vin, iar cu toate acestea sunt zvelte, cu un trup de invidiat. Secretul acestei diete sunt porţiile mici de mâncare, dar foarte consistente, care îţi vor ţine mult timp de foame, astfel încât nu vei avea nevoie de gustări între mese. Important este faptul că franţuzoaicele mănâncă cel mult trei mese pe zi, şi nu ronţăie chips-uri, bomboane sau popcorn, precum americanii, ceea ce le menţine mereu în formă. Mai mult, în comparaţie cu porţiile americane, mărimea porţiilor franţuzeşti este considerabil mai mică. Nutriţioniştii francezi susţin că o dietă nu trebuie să ne consume energia şi să ne facă să ne simţim inconfortabil, din contră, trebuie să ne bucurăm de fiecare porţie de mâncare şi să nu refuzăm plăcerea de a mânca alimente delicioase.
Franţuzoaicele evită semipreparatele
Este bine de ştiut că franţuzoaicele mănâncă dimineaţa pâine prăjită, cereale sau iaurt cu fructe şi cafea, iar la prânz porţii mici alcătuite din carne, legume şi salate, cu o bucăţică de brânză şi cafea. Aşadar, alimentele specifice regimului alimentar franţuzesc sunt: brânza telemea, iaurtul, pâinea prăjită, legumele şi fructele proaspete (la grătar sau sote), porţiile mici de carne de pui, peşte sau carne roşie, vin şi ciocolată neagră. Astfel, o dietă variată este e