Cei trei bucătari care au urcat pe podiumul de la MasterChef, ediţia a doua, au conceput, pentru cititorii „ring”, câte o reţetă apetisantă. Nouă nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună.
Aida Parascan: rulouri de zucchini cu sos de sparanghel
Ingrediente pentru 4 persoane: 600 g zucchini, 350 g sparanghel curăţat, 400 g riccota de oaie, 130 g prosciutto copt, 120 g ceapă verde, usturoi, sos tabasco,1 lămâie, supă vegetală, ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi zucchini în fâşii lungi şi coaceţi-i la grătar. Daţi gust riccotei cu sare, piper şi ulei. Trageţi la tigaie ceapa şi prosciutto cu ulei, sare şi piper. Adăugaţi ricotta şi faceţi rulourile de zucchini. Tăiaţi sparanghelul rondele şi trageţi-l la tigaie cu usturoi, ulei, sare, piper şi stingeţi cu supă vegetală. Puneţi la blender până compoziţia devine o cremă, adăugaţi câteva picături de tabasco şi suc de lămâie, după gust. Serviţi rulourile pe pat de cremă de sparanghel la temperatura camerei.
Alexandru Hora: Piept de raţă pe pat de salată alpină cu sos de piersici şi brânză Camembert
Ingrediente: 25 g brânză Camembert, 1 crenguţă rozmarin, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb demidulce, 25 g unt, 3 piersici, 50 g salată alpină, 200 g carne piept de raţă.
Mod de preparare: Se curăţă şi se crestează în romburi mici pieptul de raţă. Se pune în tigaia încinsă împreună cu un grăunte de usturoi, cimbrişor şi rozmarin, întâi cu pielea în jos până se rumeneşte bine. Se întoarce şi se rumeneşte uşor şi pe cealaltă parte. Se bagă la cuptorul încins la 180 grade Celsius timp de 7-8 minute. Salata se spală şi se zvântă bine. Se amestecă cu o lingură de sos din tigaia în care s-a prăjit pieptul de raţă. Se topeşte untul, se pun piersicile tăiate în cuburi egale. Se adaugă vinul şi se scade până se obţine un sos consis