Cercetările în cazul sindicalistului Cristea Fluerătoru au continuat şi ieri, printr-o verificare la primăria municipiului Motru, a confirmat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. De acolo poliţiştii gorjeni au plecat cu mai multe documente referitoare la statutul Casei Sindicatelor din Motru. Subiectul va fi discutat astăzi în şedinţa Comisiei Paritare din CE Oltenia.
Poliţiştii gorjenii au ridicat de la Primăria Motru, statutul Casei de Cultură a Sindicatelor, hotărârea Consiliului de Miniştri, care atestă că aceste clădiri sunt date cu titlu gratuit sindicatelor, dar şi soluţiile în procesele primăriei în încercarea de a lua spaţiul. Primarul Dorin Hanu confirmă că verificarea are legătură cu Fluerătoru. „Având un dosar acum şi fiind cercetat e normal să fie verificat. Sunt sesizări, mulţi prieteni de-ai luni, între ghilimele, care îl verifică. El a făcut terasă, club de noapte, alte chestii, într-o instituţie unde trebuia să se desfăşoare alte activităţi“, a declarat Dorin Hanu.
Şeful Asociaţiei „Casa de Cultură“ neagă acuzaţiile
Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a menţionat că CE Oltenia ar fi virat banii destinaţi modernizării Casei de Cultură în contul asociaţiei cu acelaşi nume. „Problema este că s-a folosit numele Casei de Cultură, s-a dat un cont şi de fapt contul acela nu are legătură cu casa de cultură. Dădeau banii ca să repare Casa de Cultură şi se duceau în altă parte. Asta era mişcarea“, a declarat directorul Aurel Medinţu.
Alexandru Croce, reprezentantul Asociaţiei „Casa de Cultură a Sindicatelor Motru“ spune că aceasta nu are nicio legătură cu Casa de Cultură a Sindicatelor. „Nu are nicio legătură una cu alta. Eu am Asociaţia Casei de Cultură a Sindicatelor. Se ocupă cu activităţi culturale şi urma să colaboreze cu Casa de Cultură a Sindicatelor“, a explicat Alexandru Croce. Acesta a mai spus că nu a fost ni