Exact când sezonul cald e pe sfârşite şi se putea lucra „în draci” la noua reţea de canalizare, pe care Uniunea Europeană o finanţează cu aproape 100 de milioane de euro, operatorul local al acestui gen de servicii a reuşit să găsească o firmă care să se ocupe de lucrările respective. Hidroconstrucţia este societatea care ar trebui să reia de la 1 septembrie lucrările la reţeaua de canalizare care măsoară 75 de kilometri şi din care firmele desemnate la prima licitaţie au executat o treime.
Şeful de la Aparegio, Ion Popescu, spune că şi la cei 25 de kilometri de reţea executaţi până acum se face un inventar al lucrărilor care mai au nevoie de completări sau probe, pentru ca totul să fie în ordine, după care se poate şti exact care mai este volumul lucrărilor ce trebuie executate. Hidroconstrucţia are la dispoziţie 18 luni pentru a preda investiţia la cheie, anul acesta pierzându-se până acum doar în contestaţii şi proceduri pentru desemnarea unei firme care să continue lucrările începute anul trecut şi neduse la bun sfârşit de foştii constructori.
Trei firme câştigaseră iniţial licitaţia şi începuseră lucrările, însă nu au fost în stare să ducă proiectul la bun sfârşit, fapt care a dus la întârzierea finalizării proiectului, lucrările de canalizare, executate în principal în zona de vest a oraşului, acolo unde nu a existat până acum canalizare, fiind promise de Florin Cârciumaru în campania electorală. O bună parte din oraş rămâne fără reţeaua respectivă, în timp ce, la ţară, există sate întregi care au canalizare şi la care localnicii nu se branşează pentru că o consideră prea scumpă.
Exact când sezonul cald e pe sfârşite şi se putea lucra „în draci” la noua reţea de canalizare, pe care Uniunea Europeană o finanţează cu aproape 100 de milioane de euro, operatorul local al acestui gen de servicii a reuşit să găsească o firmă care să se ocupe de l