Prin Hotărârea nr. 4.729 din 22.08.2013, Tribunalul Hunedoara a admis cererea de ordonanţă de plată formulată de SC Acomin SA Deva împotriva Unităţii dministrativ Teritoriale (UAT) Municipiului Lupeni.
Administraţia condusă de primarul Cornel Resmeriţă, turnător dovedit la fosta Securitate comunistă sub numele de cod “Lupaşcu”, este astfel obligată la plata sumei de 13.910.489,42 lei, reprezentând debit restant compus din debit principal şi accesorii reprezentând penalităţi de întârziere până la data de 05.06.2013. De asemenea, s-au solicitat şi penalităţi de întârziere pentru perioada cuprinsă între 06.06.2013 şi data efectivă a plăţii debitului.
Instanţa nu a acordat cheltuieli de judecată creditorului Acomin SA Deva şi, de asemenea, a dispus disjungerea şi înregistrarea separată a cererii de chemare în garanţie formulată de către UAT Municipiul Lupeni.
Pentru că primarul Cornel Resmeriţă şi directorul executiv Paula Dăbăcan au încălcat şi încalcă în continuare legea cu intenţie, neintroducând cererea de insolvenţă a administraţiei locale deşi condiţiile legale sunt îndeplinite deja de foarte multă vreme, fapta constituind – potrivit legilor în vigoare – infracţiune, zi de zi în sarcina administraţiei locale se acumulează penalităţi colosale pentru facturile neachitate către Acomin SA Deva, Aviaţia Utilitară Bucureşti SA, Termogaz Company SA Haţeg şi Viva Construct SRL Deva.
Debitul total către firmele amintite ajunge la suma de 60.018.873,83 lei, adică peste 600 de miliarde de lei vechi, la care se adaugă penalităţi colosale. Şi dacă penalităţile ar fi de numai 0,01 la sută pe zi, bugetul local pierde 60 de milioane de lei în fiecare zi. Dacă ar fi introdus la timp, aşa cum legea îi obliga pe cei doi, cererea de intrare în insolvenţă, administraţia locală ar fi avut avantajul de a nu mai acumula penalităţi.
În perio