Palatul Jean Mihail, monument istoric de importanţă naţională, a intrat într-un proces amplu de modernizare în anul 2010.
Opt milioane de euro au fost alocaţi pentru reabilitarea Muzeului de Artă din Craiova. Constructorul care se ocupă de restaurarea clădirii a găsit stucaturi şi picturi de mare valoare, dar şi crăpături în pereţi, care fuseseră mascate în momentul întocmirii proiectului.„Această clădire este o minune a Craiovei, a fost construită de către cel mai bogat om din ţară la vremea respectivă, Constantin Mihail, tatăl lui Jean Mihail. El a apelat la un arhitect celebru, Paul Gottereau, care a realizat acest palat cu stucatura parţial acoperită cu foiţă de aur, cu scări din marmură de Carrara, cu candelabre din cristal de Murano, în sălile căruia se găsesc acum colecţii de importanţă naţională şi universală”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Pentru lucrările la cele trei săli trebuie făcută o nouă licitaţie, iar Consiliul Judeţean Dolj va aloca banii.
Proiectul implică şi refacerea instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire, precum şi punerea în valoare a palatului cu ajutorul unui sistem de iluminat artistic. Cea mai grea misiune a constructorilor este restaurarea ornamentelor şi stucaturilor.
Meşterii folosesc la finisaje foiţă de aur, mătase de Lyon, parchet de stejar, aşa cum s-a folosit iniţial la construcţia clădirii. Considerat cel mai scump palat din Oltenia, imobilul a fost ridicat între 1900 şi 1907 şi a aparţinut celui mai bogat om din România interbelică, Jean Mihail.