Numirile pe alte principii decât cele de performanţă şi interesele de castă înseamnă mărirea unor personaje cocoţate în funcţii de conducere atunci când susţinătorii lor sunt pe val şi căderea în derizoriu când vine momentul schimbării. În cadrul CE Oltenia, astfel de poveşti se repetă la infinit şi, din păcate, costă bani, plătiţi, de fiecare dată, din bugetul companiei. Toţi cei care rămân fără posturile confortabile pe care le-au deţinut acţionează complexul în judecată şi de fiecare dată magistraţii le acordă, conform legii, compensaţii satisfăcătoare. Acum e rândul a doi foşti directori să se războiască cu unităţile în care au fost cândva pioni principali şi să ceară despăgubiri, mai ales că unul dintre ei se consideră victimă politică.
Burlan, dat afară pentru că a periclitat activitatea UMC Peşteana
Detronarea din funcţia de director al SNLO l-a plasat pe Daniel Burlan, după câteva luni de zile, în mijlocul muncitorimii pe un post de inginer şef mecanic la UMC Peşteana, post care, pare să-l fi mulţumit pe cel care o lungă perioadă de timp, a privit mulţimea de la înălţimea statutului său de mare şef al mineritului. Traiul tihnit al lui Burlan a fost însă tulburat, în luna iunie, de o decizie a Directoratului CE Oltenia, care a dispus revocarea sa din funcţie din cauza protestului pe care minerii l-au organizat în municipiu. Daniel Burlan a fost pus la dispoziţia Diviziei Miniere, „ca urmare a aprobării unor cereri de concediu de odihnă personalului UMC Peşteana, fapt ce a periclitat buna desfăşurarea a activităţii societăţii”.
Cu alte cuvinte, fostul director al SNLO a dat liber minerilor să participe la protestul organizat pe 30 mai, de către Federaţia Naţională Mine Energie, la Târgu-Jiu. Concluziile la care au ajuns mai marii companiei energetice şi pe care se bazează revocarea lui Burlan sunt contrazise de către un raport î