Madagascar este insula faimoasă mai mult decât orice altceva pentru sutele de mii de specii de animale pe care le adăposteşte, în special pentru lemurieni. Lemurienii se întâlnesc aici în aproximativ 50 de specii, care variază de la obişnuit până la câteva specii de-a dreptul bizare.
Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume şi adăposteşte peste 250.000 de specii de animale, dintre care 70% sunt unice pe glob. Lemurienii sunt specifici acestei insule, însă nu sunt singurii. Cameleonii pitici, broaştele-tomată, şobolanii săritori uriaşi şi aricii de Madagascar sunt doar câteva dintre cele mai ciudate animale care locuiesc pe insulă.
În urma izolării de continentul african acum165 de milioane de ani, pe insulă s-au dezvoltat şi plante cu forme remarcabile, precum baobabul umflat, copacul naţional. Parcul Naţional Isalo şi Rezervaţia Naturală Tsingy sunt locuri în care puteţi admira astfel de vietăţi şi plante, potrivit turistik.ro. Hauts Plateaux este zona care împarte ţara din punct de vedere geografic, climatic şi cultural. Fâşia de coastă de la est de lanţul muntos este împădurită, iar vestul constă în savană.
Pe lângă frumuseţile naturale, Madagascar vă oferă plaje frumoase, recifuri de corali şi o mulţime de sporturi nautice pe care le puteţi practica sub supraveghere. Capitala Antananarivo reprezintă prima şi ultima oprire a călătorilor pe insulă, un loc cu savoare franceză.
Apele limpezi ale golfurilor sunt ideale pentru scufundări
Insula St. Marie se află pe coasta de est a Madagascarului şi este un loc perfect pentru fanii scufundărilor. Suprafaţa insulei cuprinde golfuri protejate şi braţe ce conduceau piraţii către aceasta în timpul secolelor al XVII-lea şi al XVIII-lea, scrie infoturism.ro. În zonă încă pot fi văzute epave a câtorva vase ale piraţilor. Apele limpezi ale golfurilor sunt ideale pent