Editura Polirom, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de editare de carte, ar putea ajunge anul acesta la afaceri de 21 de milioane de lei (4,73 mil. euro), comparativ cu 18,3 milioane de lei (4,3 milioane de euro) in anul trecut, a declarat pentru Wall-Street.ro, Ana-Maria Tabarca, directorul de relatii publice al companiei.
De asemenea, conducerea companiei mizeaza pe un profit net de circa 8%, in scadere fata de nivelul de 12% de anul trecut.
Anul trecut, Polirom a avut in 2012 afaceri de 4,1 milioane de euro si un profit net de 335.000 de euro.
In prima jumatate a anului, Polirom a vandut 350.000 de carti, in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut “datorita unei politici de preturi adaptata tuturor buzunarelor si acoperirea unei plaje mai largi din piata”, dupa cum a afirmat Tabarca.
„Am avut promotii pe site si in librarii, titluri cu pret redus, editii in serie limitata si am extins pe orizontala oferta de carte. A crescut, de asemenea, oferta de eBook-uri”, a mai spus oficialul Polirom despre metodele prin care managementul a incercat ca sa creasca vanzarile Polirom in 2013.
Astfel, compania a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 9,5 milioane de lei (2,16 mil. euro), mai mult cu 13,5 % comparativ cu ianuarie-iunie 2012. Tudor Chirila a scris cel mai bine vandut titlu din portofoliul Polirom in 2013
Volumul "Exercitii de echilibru", scris de solistul si actorul Tudor Chirila a fost cel mai bine vandut titlu din portofoliul Polirom din prima jumatate a anului, acesta fiind urmat de "Viata lui Pi" (editia 2012, de Yann Martell), "Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii" (de Aurora Liiceanu), "De veghe in lanul de secara" (editia 2011, de J.D. Salinger) si "Cel care ma asteapta' de Parinoush Saniee.
Pe de alta parte, despre vanzarile in perioada concediilor