Deputatul PSD Vasile Popeangă este de părere că mixul energetic termo-hidro nu se va mai realiza anul acesta. Mai mult, dacă CE Oltenia nu va produce energie la un preţ mai mic nu va putea să vândă energie. Pe de altă parte, Popeangă spune că decizia lui Ciurel de a sista finanţarea firmelor prestatoare a fost o mare greşeală, mai ales că salariaţii concediaţi nu vor putea fi integraţi la Minprest atâta timp cât nu se face o dovadă că ar aduce beneficii mai mari companiei.
Reporter: Aţi avut discuţii recent cu oficiali ai Guvernului în legătură cu problemele CEO?
Vasile Popeangă: Am mai discutat, dar nu vreau să le fac publice, că nu vreau să mă laud.
Rep.: Credeţi că se va mai înfiinţa mixul termo-hidro anul acesta?
V.P.: E complicată crearea unor noi structuri energetice acum, pentru că nu vrea Fondul Proprietatea, s-au făcut sesizări pe la Fondul Monetar Internaţional şi aşa mai departe. Am multe reţineri vis-a-vis de construcţia unor asemenea structuri în acest an. Părerea mea este că nu se va întâmpla deoarece, ca să poată fi făcute aceste structuri, ar trebui şi în legislativ să se facă legea holdingului, sunt mai multe lucruri care trebuie reglementate. Sincer, credeam că se va face anul acesta, dar după părerea mea şi din informaţiile pe care le am vor fi greu de făcut asemenea structuri.
Rep.: Aţi auzit despre posibilitatea disponibilizării a 8000 de salariaţi de la CE Oltenia?
V.P.: Ca să fiu sincer, n-am auzit. Eu ce ştiu, şi asta o spun ca economist şi având în vedere experienţa pe anul acesta, este că, dacă CEO nu se va integra într-o structură energetică care să producă energia la un preţ mai mic de 180 lei, vor fi probleme, vor fi probleme cu vânzarea energiei, chiar dacă se încearcă acum contracte bilaterale.
Rep.: Ce părere aveţi despre declaraţia domnului Morega conform căreia parlamentarii USL ar ce