Împinşi de la spate de lipsa banilor la bugetul de stat sau poate din cinism, guvernanţii le dau lovitura de graţie femeilor de la noi! Aceştia vor ca până şi bunicile să meargă la muncă în baston, pentru că vârsta de pensionare la femei va creşte la 65 de ani, egalizându-se cu cea a bărbaţilor, deşi majoritatea statelor Uniunii Europene a menţinut o diferenţă de câţiva ani între cele două sexe în această privinţă.
Autorităţile au găsit o soluţie cel puţin de coşmar pentru a rezolva dezechilibrul dintre numărul pensionarilor şi cel al angajaţilor - reducerea numărului de bătrâni care aşteaptă pensia prin mărirea vârstei de pensionare. Iar ultima găselniţă este creşterea vârstei minime de retragere din activitate la femei. Vârsta, modificată şi în 2010
Din 2015, acestea vor ieşi din câmpul muncii abia la 65 de ani, la fel ca şi bărbaţii. Măsura a fost cuprinsă în Strategia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă 2013- 2020 şi îi îngrijorează deja pe români. Asta pentru că singura soluţie pentru bătrânii care sperau la un venit mic, dar sigur, adică pensia, e să lucreze chiar până la moarte.
Măsura este cu atât mai bizară, cu cât în majoritatea ţărilor din Europa vârstele de pensionare sunt diferite pentru femei şi bărbaţi, luându- se în calcul gradul de degradare şi puterea de muncă diferite la cele două sexe. În România, vârsta de pensionare s-a modificat şi în 2010, când de la 59 de ani s-a ajuns la 63 de ani, în cazul femeilor, şi de la 64 de ani la 65 de ani, pentru bărbaţi. Mulţi nu vor mai prinde pensia!
Măsura pe care Ministerul Muncii o pregăteşte acum intră în total dezacord cu alte date sociologice importante, precum speranţa de viaţă. La acest capitol, România stă foarte prost pentru că, în medie, noi trăim cu aproximativ 10 ani mai puţin decât restul occidentalilor. Mai exact, potrivit ultimelor statistici, în România femeile au o speran