Bulevardul Unirii, de la Sala Polivalentă, până la intersecţia cu Strada „Mr. Gh. Pastia”, este plin de gropi. Peste tot se lucrează, iar oamenii sunt nevoiţi să se deplaseze pe stradă. Locatarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că boschetarii şi câinii vagabonzi devin din ce în ce mai agresivi, aşa că cer autorităţilor să ia măsuri.
Am continuat ieri „plimbarea” pe Bulevardul Unirii din Focşani, pornind de la Sala Polivalentă, până la intersecţia cu Strada „Mr. Gh. Pastia”. În această zonă, peisajul este dominat de şanţurile adânci săpate pentru introducerea conductelor mari de termoficare. Bulevardul este un şantier deschis: excavatoare şi zeci de muncitori roiesc în jurul şanţului imens, pe trotuare se circulă în şir indian, cu grijă, să nu se surpe ”malul”; staţia de autobuz de la Capelă a rămas jumătate; pietonii circulă şi pe stradă, trotuarul fiind tot o groapă. Zgomot, agitaţie şi aglomeraţie la bulevard.
În spatele blocurilor, atmosfera este cu o notă mai liniştită, cu toate că şi aici utilajele scormonesc spaţiul public pentru introducerea aceloraşi reţele de termoficare. Blocurile înalte, de 10 etaje, sunt martorii tăcuţi ai acestei agitaţii muncitoreşti. Multe au faţadele refăcute, iar unii locatari şi-au înfrumuseţat aspectul ferestrelor, construind mici terase din lemn. În această zonă, blocurile au fost date în folosinţă la mijlocul anilor 1970, aşa încât structura imobilelor a rămas cea veche. În scările de bloc în care am intrat se respiră un aer de vechi, bătrânesc. Într-una dintre ele, deşi la uşa de la intrare era postat un anunţ cu „Păstraţi curăţenia!”, înăuntru, sub cutiile poştale, într-un colţ, o cutie de carton care ar fi trebuit să servească pe post de coş de gunoi era înconjurată de fel de fel de hârtii şi ambalaje.
Curăţenia nu este un punct forte al focşănenilor de la blocurile de 1