Hackerii au acces la datele personale ale utilizatorilor de Internet si le vand pe piata neagra cu doar 5 dolari.
Potrivit revistei Time, o persoana introduce pe Net o multime de informatii pretioase in fiecare zi.
Astfel, fie ca tastam contul bancar pentru a cumpara obiecte de pe Amazon, fie ca ne verificam contul de Twitter, ne expunem in totalitate atacurilor desfasurate de hackeri, iar informatiile personale pot fi colectate si vandute.
Cu toate acestea, ele nu valoreaza foarte mult pentru criminalii cibernetici, ci doar 4-5 dolari.
Aceasta identitate cotata la un pret atat de mic cuprinde numarul cardului de credit, numarul asigurarii sociale sau numele de dinainte de casatorie al mamei care uneori serveste drept cheie pentru confirmarea unui cont.
De asemenea, hackerii mai vaneaza si conturile de pe retele de socializare. Spre exemplu, 10.000 de abonati pe Twitter valoreaza cam 15 dolari, pe cand 100.000 de like-uri pe Facebook, care se pot pune drept 100.000 de abonati, ajung la 115 dolari.
"In ultima vreme am observat ca frauda financiara a ramas principalul scop al criminalilor cibernetici, insa interesul pentru retelele de socializare a crescut substantial. Interesant, dar putin surprinzator, cyberinfractorii se duc acolo unde sunt bani si daca pot vinde abonati si like-uri, atunci cu siguranta vor actiona in aceasta directie", a afirmat Idan Aharoni, seful RSA Cyber Intelligence, divizie a furnizorului de solutii de stocare online EMC.
In concluzie, trebuie sa fim foarte atenti ce site-uri accesam si ce fel de informatii folosim in mediul online.
Hackerii au acces la datele personale ale utilizatorilor de Internet si le vand pe piata neagra cu doar 5 dolari.
Potrivit revistei Time, o persoana introduce pe Net o multime de informatii pretioase i