Noua construcţie de sticlă se ridică în Piaţa 700, pe unul din locurile primite de proprietari de la Primăria Timişoara în schimbul subpasajului din centrul oraşului
Construcţia de sticlă denumită de timişoreni “Acvariu” a fost unul din cele mai discutate proiecte realizate în perioada administraţiei Ciuhandu. Construcţia a primit avizul de construcţie din partea Consiliului Judeţean Timiş, semnat de Dan Ioan Şipoş, fostul şef al judeţului, şi a oripilat o întreagă comunitate.
“Acvariul” nu se integra deloc în peisajul Pieţei Victoriei, alături de clădirile istorice din zonă. Mai mult, construcţia obstrucţiona şi vederea din centru spre Castelul Huniade.
Una din promisiunile electorale ale lui Nicolae Robu a fost să demoleze “Acvariul”. Pentru a putea face acest lucru, primarul a oferit trei terenuri în schimbul subpasajului din Piaţa Victoriei, care era deţinut de proprietarii “Acvariului”.
Oamenii de afaceri au acceptat trocul şi au demontat construcţia de strilă. În planul lor era să ridice un nou “Acvariu”, care să fie de trei ori mai mare. Exact ca în povestea balaurului cu şapte capete, căruia Prâslea cel Voinic îi taie un cap, dar în loc îi crescşte trei în loc.
Construcţia ei este în plină desfăşurare pe terenul primit în Piaţa 700. Va fi tot o clădire cu pereţi din sticlă, însă mult mai mare, dar şi cu etaj. De această dată construcţia se încadrează în stilul clădirilor din jur, cum ar fi City Business Centre sau clădirea Finanţelor Publice.
Citiţi şi:
FOTO A început demolarea „Acvariului” din Timişoara cu cuttere, şurubelniţe şi ziarişti
Război pentru demolarea "acvariului" din centrul Timişoarei: "Noi suntem proprietari şi pe platoul din faţa Operei. Puteam să punem gard acolo"