În urmă cu câteva luni, colegul Daniel Nanu mi-a luat un interviu pentru un supliment al Evenimentului Zilei. La un moment dat, m-a întrebat care este cel mai spectaculos stadion pe care am fost din punct de vedere al atmosferei create de suporteri. Şi i-am spus de stadionul Legiei Varşovia. A fost surprins de răspuns, a insistat parcă să-mi aducă aminte că pe lumea asta mai există englezi, turci, nemţi, greci sau mai ştiu eu ce. N-am cedat, am rămas la aceşti polonezi uluitori, dar cred că Daniel a fost dezamăgit de opţiunea mea şi acea întrebare a şi căzut la trierea finală a textului.
Steaua joacă în mod constant pe Arena Naţională cu o atmosferă fantastică la meciurile din cupele europene. Dar la Varşovia am văzut ceva unic, un stadion pulsând în întregime, cu toţi fanii îmbrăcaţi în alb, sărind cu toţii şi cântând într-un cor impresionant. Cu un asemenea public alături, Legia poate juca şi mai entuziast faţă de cum a făcut-o la Bucureşti, iar jucătorii mai slabi de înger ai Stelei pot fi afectaţi, aşa cum s-a întâmplat cu unii rapidişti când au jucat pe acest stadion în Europa League. Nu contează că o peluză va fi închisă, stadionul Legiei este tot o peluză cu fani de un devotament extrem.
Succesul Stelei de la preluarea echipei de către Laurenţiu Reghecampf s-a bazat pe mitul supraomului creat în laboratorul preparatorului fizic Neubert. Şi totuşi, am văzut o echipă a Stelei care a căzut fizic în repriza a doua a turului cu Legia. Antrenorul polonezilor a şi mărturisit că se aştepta ca Steaua să fie mai puternică fizic. Iar din Spania vine declaraţia antrenorului Sevillei, Unai Emery, cum că cel mai bun jucător al Stelei în sezonul trecut, Rusescu, nu este convocat pentru meciuri din La Liga nu pentru că n-ar şti jocul, ci pentru că este foarte slab fizic. Vom vedea cât mai valorează acest mit al excelenţei fizice a steliştilor în această sear