Mărul este un fruct care întreţine tinereţea, un simbol al reînnoirii şi al veşnicei prospeţimi. El are un gust bun, aspect minunat şi substanţe nutritive dintre cele mai sănătoase. De aceea trebuie să încercaţi această prăjitură!!!
Ingrediente:
1 cană de iaurt natur
1 cană cu zahăr
3-4 ouă
2/3 de cană cu ulei
1 plic de zahăr vanilat
puţină sare
2 căni de făină
1 plic de praf de copt
4 mere
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un castron bateţi ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea. Adăugaţi treptat uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adăugaţi-o treptat în castron, amestecând continuu.
Transferaţi aluatul într-o tavă rotundă, cu fundul detaşabil, unsă cu unt.
Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri concentric, pe aluat, până acoperiţi toată suprafaţa.
Coaceţi timp de 35-50 de minute.
TRUCURI:
Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.
Se poate face şi cu pere. O cană de făina se poate înlocui cu amidon.
Mărul este un fruct care întreţine tinereţea, un simbol al reînnoirii şi al veşnicei prospeţimi. El are un gust bun, aspect minunat şi substanţe nutritive dintre cele mai sănătoase. De aceea trebuie să încercaţi această prăjitură!!!
Ingrediente:
1 cană de iaurt natur
1 cană cu zahăr
3-4 ouă
2/3 de cană cu ulei
1 plic de zahăr vanilat
puţină sare
2 căni de făină
1 plic de praf de copt
4 mere
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un castron bateţi ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea. Adăugaţi treptat uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adăugaţi-o treptat în castron, amestecând continuu.
Transferaţi aluatul într-o tavă rotundă,