Tinerii din judeţele Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Covasna sau Harghita se pot pregăti în domeniile turism şi gastronomie la Făgăraş.
Şcoala va funcţiona în cadrul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea” şi va pregăti elevii în meseriile de expert hotelier, expert în gastronomie, expert în gastronomie sistematizată şi bucătar. Iniţiatorii acestui proiect, care va fi realizat după modelul Scolii Profesionale Kronstadt din Braşov, au deja un plan care va fi dezbătut la o masă rotundă organizată în 6 septembrie, înainte de deschiderea Oktoberfest.
„Specializările vor fi expert hotelier, expert gastronomic, expert în gastronomia sistematizată și bucătar, durata școlarizării va fi de trei ani, ponderea practicii va fi de 75% versus 2% teorie, iar sistemul dual presupune că cei 75% timp alocat pentru practică se derulează în cadrul unei companii, în care ucenicul este angajat și plătit, în școală făcându-se doar teoria și o parte de teorie aplicată. Fiecare companie participantă vă trebuie să aibă un tutore pentru ucenic, care să îl ghideze pe toată perioada uceniciei, va exista un caiet al ucenicului care se completează împreună cu tutorele, conform curriculei și conform teoriei din școală, așa încât practica să fie mereu corelată cu nivelul de cunoștințe asimilat la școală. Elevii sunt așadar angajați de la bun început, cu o plată de 200 de lei din partea statului și 200 de lei lunar salariul din partea companiei angajatoare. Exact același model de la Școala Profesională Germană Kronstadt, un sistem de succes care face din această școală, la ora actuală, singura care funcționează ideal în România, după acest model. Academia vocațională de meserii în hotelărie și gastronomie se va deschide în toamna anului 2014, în baza unui plan bine stabilit și structurat iar curricula va fi adaptată curriculei de stat, preluarea și traducerea acesteia urmând a fi preluată c