În cea de a doua şedinţă a săptămânii, jucătorii futures au avut parte de accentuarea variaţiilor de preţ, după semnalele din partea a doua a zilei de luni. Ca urmare, lichiditatea pieţei a crescut consistent ajungând, în jumătate de sesiune, să depăşească totalul contractelor din ziua anterioară. Mai exact, la ora 17.00, se consemnau 2033 de contracte cu o valoare de 26,5 milioane de lei. Până la ora precizată, participanţii au speculat pe 12 produse. Dintre acestea, două se detaşau prin consistenţa volumului: derivatul pe indicele Dow Jones şi cel pe perechea euro/dolar. Plasamente în creştere se observau şi pe derivatele care urmăresc preţul aurului.
Cu 1162 de contracte pe scadenţa septembrie, DEDJIA_RON era cel mai tranzacţionat simbol. La jumătatea zilei se paria pe o scădere consistentă de 76 puncte, la 14.858 de puncte. Piaţa sibiană urmărea fidel evoluţia din SUA, unde se consemnau scăderi pe fondul tensiunilor legate de o posibilă intervenţie militară în Siria, precum şi în contextul în care erau aşteptate date economice care ar putea indica scăderea încrederii consumatorilor.
Pentru paritatea euro/dolar numărul contractelor realizate era de 418 pe scadenţa septembrie. Conform datelor de la ora 17.00, se miza pe creşterea cotaţiei monedei comune în raport cu dolarul. Aceasta acumula 0,13% şi era estimată la 1,33320 USD. Pe acelaşi segment se mai specula şi perechea euro/yen japonez. Se înregistrau 70 de contracte pe scadenţa septembrie iar euro pierdea 1,11% faţă de moneda japoneză, fiind estimat la 130,29 yeni. Pe plan extern, yenul s-a întărit cel mai mult faţă de moneda unică raportat la aproape opt săptămâni, pe fondul creşterii cererii pentru plasamentele de siguranţă. Această cerere a stat şi la baza aprecierii aurului, care era cotat la preţuri în urcare cu 20,1 USD pentru SIBGOLD august şi 28,8 USD pentru SIBGOLD_RON august, la cotaţii