Turiştii care ajung sâmbătă, 30 august, în Sarmizegetusa Regia sunt invitaţi la lecţii interactive de istorie şi arheologie, susţinute de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei şi arheologii care efectuează, în această perioadă, săpături în incinta sitului cetăţii dacice.
Ziua porţilor deschise în Sarmizegetusa Regia este organizată de Muzeul Naţional de Istoria a Transilvaniei, în parteneriat cu autorităţile judeţene.
“Scopul organizării acestui eveniment este acela de a aduce mai aproape rezultatele cercetărilor arheologice recente şi monumentele dacice din zona Munţilor Orăştiei de publicul interesat de cunoaşterea civilizaţiei dacice. Cei ce vor alege să răspundă invitaţiei noastre vor beneficia de ghidaje gratuite, complete, efectuate de membrii colectivului de cercetare arheologică la toate monumentele vizibile din zona cetăţii şi zona sacră şi vor avea ocazia să viziteze şantierul arheologic aflat în curs de desfăşurare.”, a precizat Carmen Ciongradi, director general al MNIT.
Tezaure expuse
Obiectele descoperite de arheologi în ultimele zile, în urma cercetărilor desfăşurate în situl de la Sarmizegetusa Regia, vor fi prezentate vizitatorilor, iar într-un spaţiu special amenajat turiştii vor putea viziona proiecţii video cu reconstituiri virtuale ale unor monumente şi obiecte aparţinând civilizaţiei dacice.
Vă recomandăm şi: Foto FOTO Sarmizegetusa / august 2013
Sarmizegetusa Regia e din nou în şantier: arheologii cercetează locul unde a fost găsită matriţa bijuteriilor antice
Blestemul şi binecuvântarea codului galben: povestea comorii scoase la iveală, de Sânziene, în urma furtunilor ce au distrus zidul Sarmizegetusei Regia
FOTO VIDEO Cum se vede asfinţitul într-unul dintre locurile magice ale Hunedoarei: Sarmizegetusa Regia
CUM NE RESPECTĂM ISTORIA Monumentele cu care ne mând