Sangerezi? Daca raspunsul este afirmativ, atunci exista o multime de detalii medicale pe care societatile de asigurari de viata le pot afla despre sanatatea si speranta ta de viata. Folosind teste de sange si urina, asiguratorii pot determina daca esti predispus la alcoolism, diabet zaharat, colesterol ridicat, boli de inima si multe alte afectiuni care iti pot pune in pericol viata.
Atunci cand cumparati o asigurare de viata, sunteti de multe ori supusi unui examen medical amanuntit cu scopul de a stabili corect prima de asigurare. Astfel, subscrierea unei polite de asigurare de viata ajunge sa fie similara cu plasarea unui pariu. Dar, in loc de ruleta sau curse de cai, asiguratorii incearca sa "calculeze" cam cate zile ti-au mai ramas pe Pamant.
Ca urmare, asiguratorii de viata solicita teste medicale potentialilor asigurati, analizeaza rezultatele, le compara cu datele de morbiditate si decid, in cele din urma, daca o persoana este asigurabila sau nu si care este nivelul primei de asigurare. Nu vorbim de o interpretare a rezultatelor, rolul celor care evalueaza riscul (underwriter) nefiind acela de a pune un diagnostic, ci de a calcula prima corespunzatoare riscului asigurabil asociat fiecarei persoane in parte. Riscul este evaluat cu ajutorul ghidurilor oferite de reasiguratori sau interne. In cazul situatiilor mai complexe se apeleaza la medicii colaboratori. De asemenea, sumele sunt calculate de evaluatorii de risc si uneori de actuari.
"Evaluarea medicala efectuata anterior emiterii unui contract de asigurare de viata se realizeaza urmarind principiile medicinei asigurarilor de viata, diferite de cele ale medicinei traditionale prin faptul ca scopul este de a stabili categorii de risc pe termen lung, in conformitate cu studii statistice. Rolul acestei evaluari medicale este acela de a stabili raportul corect intre acoperirile incluse pe contra