Orezul, un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.
Ingrediente:
2 căni orez
4 căni apă fierbinte
1 ceapă mare
2 morcovi medii
1 ardei gras roşu
o ceaşcă de ulei (150 ml)
sare după gust
pătrunjel verde
3 roşii mari şi coapte
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în câteva ape apoi îl puneţi deoparte până înăbuşiţi legumele.
Tăiaţi felii ardeiul şi morcovul, ceapa o tocaţi mărunt. Înăbuşiţi legumele în ulei până se înmoaie apoi adăugaţi orezul şi mai lăsam puţin pe foc până orezul se albeşte sau chiar se rumeneşte uşor. Amestecaţi continuu cu o lingură de lemn să nu se lipească orezul şi legumele.
Adăugaţi apă fierbinte, asezonaţi cu sare.
Tocaţi roşiile cubulete şi adăugaţi-le în orez, amestecând pănă se omogenizează.
Introduceţi cratiţa in cuptorul încins, acoperită cu un capac.
Din când în când verificaţi orezul - dacă a "înghiţit" toată apa. Dacăorezul nu a fiert şi nu mai este lichid în cratiţă, adaugaţi apă fierbinte şi amestecaţi uşor - ca să nu zdrobiţi orezul.
TRUCURI:
Atenţie la orezul pe care îl folosiţi – de regulă orezul cu bobul lung înghite mai multă apă decât cel cu bobul rotund. Orezul cu bobul rotund se legă mai frumos, pilaful este mai aspectuos.
Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.
Asezonaţi cu pătrunjel verde tocat mărunt şi serviţi.
Orezul, un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.
Ingrediente:
2 căni orez
4 căni apă fierbinte
1 ceapă mare
2 morcovi medii
1 ardei gras roşu
o ceaşcă de ulei (150 ml)
sare după gust
pătrunjel verde
3 roşii mar