În doar cinci din cele 18 licee din judeţ s-au ocupat toate locurile
Peste 700 de locuri au rămas neocupate în învăţământul liceal din judeţul Covasna, cele mai multe la liceele cu profil tehnologic.
În doar cinci din cele 18 licee din judeţ s-au ocupat toate locurile – la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, Liceul teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Liceul pedagogic „Bod Péter”, Liceul teologic reformat şi Liceul teoretic „Nagy Mózes”, toate trei din Târgu Secuiesc.
În liceele teoretice au mai rămas 15 locuri libere la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (în clasele de Mate-info, Ştiinţele naturii şi Filologie – secţia română), 12 la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (Filologie – secţia maghiară), 14 la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna (la Filologie şi Ştiinţele naturii – română) şi 19 locuri la Liceul de arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.
Un singur elev la secţia română din Baraolt
În ceea ce priveşte liceele cu profil tehnologic, multe clase s-au dovedit neatractive, printre acestea numărându-se cele de mecanică, textile şi prelucrarea lemnului. Spre exemplu, din cele 29 de locuri existente la secţia maghiară de la Liceul „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe în domeniul prelucrării lemnului nu s-a ocupat niciunul şi la fel s-a întâmplat la Liceul „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt. Nici secţiile seral şi cu frecvenţă redusă nu au avut căutare, iar la singura secţie română din oraşul Baraolt s-a înscris doar un elev. Nici locurile repartizate romilor nu s-au ocupat, din cele 108 disponibile rămânând vacante 101.
În total, anul acesta pentru clasele a IX-a din judeţul Covasna s-au prevăzut 2.252 locuri, dintre care circa 720 la secţia română şi restul la secţia maghiara.
În perioada 2-6 septembrie se va desfăşura cea de-a treia etapă a admiterii la liceu, la care vor p