Pacienţii români care suferă de cancer în diferite stadii, disperaţi de lipsurile din sistemul medical, aleg să se trateze la o clinică privată, din colectivul căreia fac parte medici cu renume mondial.
Peste 3.000 de pacienţi din România au trecut pragul Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov în primul semestru din acest an. Deşi inaugurat la jumătatea anului trecut, printr-o investiţie privată de 24 de milioane de euro, centrul a reuşit să atragă bolnavi nu doar din Braşov, ci şi din judeţele alăturate, care duc lipsă de medici specializaţi în tratarea problemelor oncologice sau nu dispun de aparatura necesară efectuării tratamentului. De altfel, unitatea medicală este recunoscută pentru medicii care îşi desfăşoară activitatea aici, aceştia fiind specializaţi în clinici din Occident.
„Dotările sunt de nivel european, iar aparatura este de ultimă generaţie. Spre exemplu, la Braşov sunt aparate de radioterapie ultraperformante, iar pacienţii care au nevoie de un asemenea tratament nu mai sunt nevoiţi să aştepte mai multe luni, conform programărilor pe care le au în spitalele de stat, unde este o lipsă acută de astfel de aparate, iar cele care există sunt suprasolicitate. Ca principiu, s-a dorit un centru de referinţă pentru partea de est a Europei”, a explicat pentru „Adevărul” Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
INVESTIŢIE PRIVATĂ DE 24 DE MILIOANE DE EURO
Nu mai puţin de 16 milioane de euro au fost destinaţi achiziţiei de aparatură şi echipamente, alte opt milioane fiind dedicate construirii şi amenajării clădirii. Concret, centrul este construit în spaţiul ocupat anterior de spitalul de stat Sprenghi, demolat în urmă cu mai mulţi ani, iar construirea sa efectivă a început în noiembrie 2010.
Cele peste 100 de cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea aici s-au speciali