Potrivit unor studii recente, care se bazează pe metode din vechime, băile cu zer sunt cu mult mai eficiente decât SPA-urile moderne.
Terapia cu zer este foarte populară în Elveția, încă din cele mai vechi timpuri. Poreivit cercetătorilor, aceasta a fost umbrită o perioadă, însă a reînviat.
Băută pe stomacul gol sau sub forma unor băi calde, această zeamă acră ce rămâne în urma preparării brânzeturilor e medicament, după cum susţin specialiştii. Zerul este, din timpuri străvechi, benefic pentru plămâni, întăreşte organismul și ține bolile departe.
Cât mai repede
Băutura are efecte benefice în special pentru sistemului digestiv și pulmonar. Reglează tranzitul intestinal, scade nivelul colesterolului şi are efect detoxifiant ameliorând bolile de plămâni.
Efectele tămăduitoare sunt confirmate de specialişti. Extractul proteic de zer îmbunătăţeşte funţionarea ficatului. De asemenea, zerul conține complexul de vitamine B, care ajută și sistemul nervos. Specialiştii îl recomandă de trei ori pe zi, înainte de mese, și efectul e şi mai mare dacă este urmat de băile cu zer, dimineața și seara. Zerul trebuie încălzit la o temperatură de 38 de grade, pentru a se răspândi cât mai repede pe tot corpul.
Efectele terapeutice sunt următoarele: ajută la slăbit, având efect de creștere a masei musculare şi arde grăsimile, stimulează imunitatea și ajută la tratarea infecțiilor respiratorii, are efect diuretic și laxativ, reduce colesterolul, detoxifică, tonifiază, înlătură oboseala, catifelează pielea și tratează alergiile.