În maxim două săptămâni fostele cinematografe din Timişoara care în prezent nu mai sunt funcţionale, vor trece în patrimoniul municipalităţii după ani de tergiversări. Viceprimarul Diaconu spune că a vorbit cu ministrul Culturii, Daniel Barbu şi cinematografele se vor întoarce acolo unde le este locul.
Din 2008 Primăria Timişoara se chinuie să pună mâna pe fostele cinematografe din cel mai important oraş din Banat. Mai întâi a fost emisă o lege care trecea toate cinematografele în administrarea consiliilor locale. La scurt timp această lege a fost anulată de o ordonanţă care la rândul ei a fost respinsă de parlamentarii români. Viceprimarul Dan Diaconu spune că lucrurile sunt pe cale să fie tranşate după ce ministrul Culturii, Daniel Barbu a intervenit în această problemă. ” Ne lovim de o problemă birocratică, RADEF nu mai are consiliu de administraţie şi nu putem rezolva această trecere. Am primit însă asigurări din partea ministrului Culturii care mi-a promis că în două săptămâni această problemă va fi rezolvată. Toate cinematografele vor avea parte de atenţia noastră însă mai întâi ne vom ocupa de un cinematograf central pe care îl vom transforma într-o cinematecă a oraşului unde vor rula filme de mare valoare”, a spus Dan Diaconu. Viceprimarul a mai spus că vrea să facă noi săli de spectacol pentru Teatrul German şi Teatrul Maghiar în fostele săli de cinema Artă şi Victoria.
În două săptămâni din patrimoniul RADEF ar urma să treacă în patrimoniul municipalităţii din Timişoara cinematografele: Studio, Timiş, Dacia, Victoria, Unirea, Arta, Grădina de vară a Cinematografului Arta, Unirea, Freidorf şi Fratelia .
În maxim două săptămâni fostele cinematografe din Timişoara care în prezent nu mai sunt funcţionale, vor trece în patrimoniul municipalităţii după ani de tergiversări. Viceprimarul Diaconu spune că a vorbit cu ministrul Cultur