Balloony, unul din rarele baloane cu aer cald din România, se bucură că poate survola Timişoara cât timp Aeroportul “Traian Vuia” este închis pentru reparaţii
Timişoara se poate mândri că are unul din puţinele baloane cu aer cald din România. Dar şi singurul din toată zona de Vest. Acest lucru se datorează Andreei Kremm, o tânără pasionată de zboruri, care a decis, în urmă cu patru ani, să cumpere un balon.
A văzut un anunţ pe eBay şi nu a stat pe gânduri. A achiziţionat un balon englezesc marca Cameroon, la preţul unei maşini de clasă medie. Este prima femeie propriatar de balon şi totodată viitor pilot, pentru că aşteaptă să dea examenul.
“Nici nu e greu să fiu prima femeie de vreme ce în România sunt foarte puţine baloane cu aer cald. Şi foarte puţini piloţi cu permis pentru balon. Balonul meu a fost al 14-lea balon înmatriculat vreodată în România, dar asta nu înseamnă că mai sunt atâtea. Există şapte la Bucureşti, dar nu ştiu câte sunt înmatriculate, pentru că unele sunt înălţate doar câţiva metri în scop publicitar. Mai este unul la Iaşi, unul la Oradea, care este doar însă pentru concursuri, cu un loc, şi cel de la Timişoara”, a declarat Andreea Kremm.
Având în vedere că de patru ani are balonul, a avut timp să înveţe, alături de piloţii ei, tainele acestui mijloc de transport spectaculos. Este pregătită să îşi ia permisul de pilot, însă în România lucrurile se mişcă încet în acest domeniu.
“Sunt doar doi instructori în toată ţara. Ei sunt în Bucureşti. Trebuie să zbori cu unul din instructor 16 ore, iar cu celălalt trebuie să dai examen. Nu sunt nici ei diponibili oricând, fiecare are altă meserie. Pentru că sunt mică de statură, eu am nevoie de un podum în nacelă să pot ajunge la arzător. O tipă din Ungaria, la fel de mică, m-a învăţat câteva secrete”, a mai declarat Kremm.
Survolează di