Subsolul Primăriei Timişoara a fost inundat miercuri, 28 august după ce în oraşul de pe Bega a plouat torenţial timp de aproximativ jumătate de oră. Câteva femei de serviciu au luat repede găleţi, făraşe şi tot felul de ustensile pentru a debarasa apa până la venirea muncitorilor de la Aquatim.
În urmă cu câţiva ani municipalitatea transmitea un mesaj timşorenilor despre cum se pot feri de inundaţii. Culmea este că acum Primăria Timişoara nu a urmat sfaturile pe care le-a dat altora în urmă cu mai mulţi ani. “Inundarea subsolurilor este o problemă cu care Timişoara se poate confrunta în timpul ploilor torenţiale. Atunci când debitele sunt foarte mari şi depăşesc, pentru scurt timp, capacitatea de preluare şi transport a reţelei, sistemul intră sub presiune şi apa poate refula în subsoluri. pentru a preveni aceste situaţii una dintre soluţiile posibile este montarea pe reţeaua interioară de canalizare a unei clapete antirefulare, dar, în această situaţie, este foarte important ca apa de ploaie colectată de pe acoperişuri sau alte suprafeţe să fie evacuată după clapetă şi, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat, pentru a evita inundarea. O altă soluţie este colectarea apei de ploaie într-un bazin, de unde să fie refulată cu o pompă în racordul de canalizare, de preferinţă după încetarea ploii şi revenirea sistemului de colectare la regimul normal de curgere” recomandări transmise de Primăria Timişoara în anul 2010.
De această dată chiar responsabilii din primărie au fost luaţi pe nepregătite iar subsolul instituţiei a fost inundat.
Subsolul Primăriei Timişoara a fost inundat miercuri, 28 august după ce în oraşul de pe Bega a plouat torenţial timp de aproximativ jumătate de oră. Câteva femei de serviciu au luat repede găleţi, făraşe şi tot felul de ustensile pentru a debarasa apa până la venirea munc