Există o teorie în tenis, potrivit căreia câștigătorii turneelor jucate exact în săptămâna anterioară tind să clacheze repede la turneele de Slam. Și din oboseală, dar mai ales din pricină că ajung consumați mental la Slamul în cauză. Fără să aibă timp să-și trăiască bucuria succesului anterior, fără să apuce să-și reîncarce bateriile sau să intre în atmosfera atât de diferită a unui turneu mult mai mare decât cele de la care vin, ei sfârșesc prin a pierde destul de rapid, în primele tururi - există numeroase astfel de precedente.
Simona a avut privilegiul de a se găsi pentru a doua oară consecutiv anul acesta în situația descrisă la începutul articolului. La Wimbledon a venit direct după dubla Nurnberg - Hertogenbosch și a avut nevoie de toată ambiția pentru a trece de turul 1, înainte de a ceda la Na Li. Acum ea a intrat în US Open tot după un titlu, cel de la New Haven.
Este unul dintre motivele pentru care meciul din turul 1 cu Heather Watson prezenta un grad mare de risc. Se anunța complicat - și a fost. În vreme ce Simona Halep se lupta cu Wozniacki și cu Kvitova la New Haven, britanica se antrena în liniște la Flushing Meadows, pregătindu-și cu migală debutul și planul de joc.
Vizibil obosită, Simona a avut nevoie de toate eforturile pentru a stăvili o adversară mai proaspătă și mai inspirată. Halep n-a mai avut claritatea în joc cu care ne-a obișnuit în ultimele săptămâni, a făcut destul de multe erori neforțate și a fost destul de aproape de a scăpa lucrurile din mână, pe finalul setului 2.
Citește continuarea articolului, cu mai multe detalii despre victoria SImonei, pe Treizecizero.ro
Există o teorie în tenis, potrivit căreia câștigătorii turneelor jucate exact în săptămâna anterioară tind să clacheze repede la turneele de Slam. Și din oboseală, dar mai ales din pricină că ajung consumați mental la Slamul în cauză. Fără