Prinşi în mijlocul unui conflict între conducere şi sindicat, salariaţii Poştei din Constanţa sunt năuciţi. Nu li s-a spus nici acum câţi dintre ei îşi vor pierde locul de muncă prin restructurarea Companiei.
În timp ce liderul constănţean al Sindicatului din Poşta Rămână, Florin Gheorghiu, le recomandă salariaţilor „să nu participe la testare şi să nu depună cereri benevole de plecare din sistem”, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Constanţa, Ion Mişcoci, spune că „ testarea se efectuează conform procedurilor legale”. Mişcoci nu recunoaşte sindicatul condus din 1992, de Florin Gheorghiu ci doar pe cel „ reprezentativ” condus de Matei Brătianu, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, înfiinţat în 2011. Testările vor avea loc sâmbătă la sediul Oficiului poştal nr 9 din oraş, după ce conducerea a stabilit că trebuie să se prezinte doar angajaţii a 4 din cele 15 oficii poştale din Constanţa. Nimeni nu ştie de ce. „ S-au făcut aranjamente, cei care au avut pile au reuşit să evite examenele şi să-şi păstreze locul de muncă” spune o poştăriţă speriată că nu va putea obţine nota minimă 7 aşa cum li s-a transmis. Mai multe oficiante au declarat pentru EVZ că au fost obligate să semneze un angajament că vor participa la testare, altfel îşi pierd locul de muncă. Directorul Ion Mişcoci spune însă nu există o notă minimă de admitere şi că salariaţii au semnat doar o hârtie prin care li s-au adus la cunoştinţă procedurile de concediere colectivă.
„Poşta Română minte, nu pleacă 3600 oameni ci 10.000”
„ Bineînţeles că dacă nu se prezintă la testare se pot considera respinşi dar oamenii trebuie să ştie că atât cei 50 de angajaţi care până acum au ales să plece benevol din sistem cât şi cei care nu vor trece testarea, vor beneficia de prevederile legii şi vor primi între 3 şi 30 de salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă, nu cum mi