DĂRÂMĂ ZIDUL este campania prin care gândul susţine demolarea gardului de beton de 3 kilometri care înconjoară Palatul Parlamentului şi redarea celor 35 de hectare de spaţiu verde cetăţenilor oraşului şi turiştilor. Îi rugăm pe cei care susţin această campanie să promoveze petiţia de pe Facebook şi să solicite ei înşişi parlamentarilor lor crearea Parcului Parlamentului.
În materialul trecut, o serie de arhitecţi s-au alăturat campaniei gândul de dărâmarea zidurilor Parlamentului şi chiar au venit cu o serie de propuneri pentru reamenajarea spaţiului din curtea Parlamentului.
Secolul XXI îi face pe deputaţi şi senatori să-şi dorească să scape de stigmatul regimului Ceauşescu, iar gardul care înconjoară Parlamentul le aminteşte asta. Reprezentantul ucrainienilor în Parlament, Ion Marocico, susţine că legislativul ar căpăta un iz european dacă nu ar mai fi îngrădit.
"Ideea e foarte bună, o susţin. E mai bine fără gard. Când o să se dărâme acel zid, o să arătăm şi noi a parlament european. Gardul acela este comunist, Parlamentul e o clădire impunătoare care ar arăta foarte bine fără ziduri. Sunt atâţia curioşi care vor să ştie ce se ascunde în spatele zidurilor", a declarat el, contactat de gândul.
În acelaşi sens gândeşte şi deputata PNL Raluca Surdu. "Nu e normal să fim izolaţi de acel gard, e un model comunist, se adânceşte distanţa dintre noi şi cetăţeni. Firesc ar fi să dispară acel gard, să fie spaţii verzi, copăcei, băncuţe, o esplanadă prietenoasă, evident şi cu respectarea unor norme. Ar fi un punct de atracţie turistică", consideră liberala.
Din punct de vedere estetic, nici deputata PSD Carmen Moldovan nu ar spune nu dărâmării zidului Parlamentului, tocmai pentru că ar dispărea acel aspect de cetate.
"Estetic vorbind, fără gard e mai bine. Cetăţenilor le-ar plăcea să se plimbe prin grădini. Să nu-i mai îngrădim pe rom