Ridicarea varstei de pensionare la 65 de ani reprezinta o povara mult prea grea pentru femeile din Romania, apreciaza vicepresedintele PDLSulfina Barbu, care acuza Guvernul USL ca ia masuri haotice si nu creeaza locuri de munca pentru tineri, in randul carora somajul a ajuns la 24%.
Declaratiile au fost facute in contextul in care Ministerul Muncii a decis sa egalizeze varsta de pensionare a femeilor cu cea a barbatilor incepand cu anul 2015, astfel incat femeile vor iesi la pensie la varsta de 65 de ani.
"In primul rand, este suprinzatoare decizia doamnei Mariana Campeanu pe aceasta tema. Sa ne amintim ca in anul 2010, cand a fost promovata legea 263, doamna Mariana Campeanu a fost principalul critic al acestei legi si unul dintre punctele criticate era egalizarea varstelor de pensionare intre femei si barbati.
Chiar daca legea a trecut de Parlament si a fost trimisa catre domnul presedinte in aceasta forma, dumnealui a retrimis-o catre Parlament, tocmai pentru a se rediscuta acest articol. Atunci am acceptat, noi cei care sustineam guvernul, sa mergem pe varste de pensionare diferite, la 63 de ani la femei si 65 de ani la barbati, lucru care a fost acceptat si de partenerii internationali. Vreau sa subliniez lucrul acesta. Si FMI si CE si BM au acceptat. Nu a fost impusa egalizarea varstei de pensionare", a declarat Sulfina Barbu pentru Ziare.com.
O fractura de logica
Pe de alta parte, fostul ministru al Muncii a explicat ca discutia despre cresterea varstei de pensionare are loc pentru ca este nevoie de o sustinere a fondurilor de pensii.
"Intr-adevar, este o problema la nivel european, dar acest lucru este sustinut doar daca va creste numarul de contributori. Cresterea numarului de contributori inseamna crearea locurilor de munca noi.
Or, incapacitatea Guve