de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro
28 august 2013 22:25
0 vizualizari
A-A+ Angajatorii germani oferă salarii între 1.500 şi 2.200 euro pentru ospătari, bucătari şi manageri restaurant a la carte.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează în perioada 5-6 septembrie 2013, la Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Sibiu (str. Gladiolelor nr. 2-6, în curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu) o selecţie pentru recrutarea de lucrători calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania.
Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă 145 locuri de muncă în meseriile: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi).
Salarii între 1.500-2.200 euro pe lună
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 - B1/B2). Angajarea se face pe o perioada de 6 luni, începand cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1500 – 2000 euro brut/lună pentru ospătar, 1850 - 1950 euro brut/lună pentru barman şi 1500 – 2100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptamână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de catre angajator gratuit / contracost (270 euro/luna), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.
Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal servi